Aktualne novice

 
 

31. prvomajski turnir v malem nogometu - praznik KS Dolenja vas

03.05.2023
Letos nam je v oblačnem vremenu uspelu izpeljati praznik KS Dolenja vas v izjemnem vzdušju. Zahval ...
 

Razpored in časovnica praznika KS Dolenja vas 2023

26.04.2023
Objavljen je razpored in časovnica praznika KS Dolenja vas.

Časovnica:
7.45 Budnica z godbo
8.00  ...
 

Prvomajski turnir v malem nogometu in praznik KS Dolenja vas

02.05.2022
Po dveh letih prestavljanja terminov prvomajskega turnirja, nam je letos uspelo izpeljati turnir 1.5 ...

Razpis - POTIČNICA (Lončarija trail), 24 km, 880 nmv1. KRAJ PRIREDITVE

Dolenja vas pri Ribnici

2. DATUM IN ČAS PRIREDITVE
27.5.2023 ob 9.00

3. PRIREDITELJ

Športno in turistično društvo Lončar

4. PRIJAVA

Prijavite se lahko na štartu teka med 7. in 8.30 uro ali v PREDPRIJAVI. Štartnina v predprijavah znaša 20 eur, na dan dogodka 25 eur..


5. TEKMOVALNE KATEGORIJE

Moški Ženske
absolutno absolutno
do 35 let  do 35 let
od 36 do 50 let od 36 do 50 let 
 nad 50 let  nad 50 let

6. PROGRAM (PRIDRŽUJEMO SI PRAVICO DO SPREMEMB)

8:00

Odprtje prijavne službe za trail POTIČNICA

8:45

Zaprtje prijavne službe za trail POTIČNICA

9:00

Start 4. POTIČNICA

12:00

KÜHNA NA STEŽAJ

13:00

Razglasitev zmagovalcev 4. POTIČNICA

16:00

 

Zaprtje proge 4. POTIČNICA TRAIL in odprtje prijavne službe za 20. LONČAR in otroška teka (300 m in 600 m) ter rekreativni tek (2 km)

16:30

Start mladih - ŽVRGOLČEK 1 - 300 m

16:45

Start mladih - ŽVRGOLČEK 2 - 600 m

17:00

Start mladih in rekreativcev - KONJIČEK - 2000 m

17:30

Razglasitev zmagovalcev pri mladih in rekreativcih

18:30

Start 21. Teka po Lončariji - LONČAR

19:30

Topel obrok

20:00

Razglasitev zmagovalcev 21. TEKA PO LONČARIJI - LONČAR

 

Prijetno druženje


7. OPIS
Ob 20. letnici pripravljanja Teka po lončariji vam predstavljamo POTIČNICO - Lončarija trail. Okameneli svati so stene, ki se pnejo nad lončarijo debelih tisoč metrov nad morjem in so – prosto po bajki - nastali, ko je togotna in prešvicana nevesta preklela žgoče sonce, to pa
je celotno povorko spremenilo v kamen. Vam ne bo treba preklinjati sonca, saj večji del trase pelje v senci mogočnih bukev in smrek, a štrleče skale izpod vrha so zgolj iztočnica, saj boste tekli prav nad njih. Dolžina Potičnice je 25 kilometrov, dvignili pa se boste za okrog 900 metrov nad startno - ciljni prostor, kar pomeni tudi, da je pot krožna in da se ponovita zgolj dva delčka poti. Startamo 2.7.2022 ob 9. uri sredi Dolenje vasi tako kot za klasični tek Lončar, ki pa se ima zgoditi pozno popoldan.8. PRAVILA TEKA/TRAILA
• Vsak udeleženec tekmuje izključno na lastno odgovornost, pri čemer se mora zavedati tveganja teka v naravi ter lastne fizične in psihične pripravljenosti, glede na zahtevnost in razdaljo. Proga je odprta 7h, kar pomeni, da jo lahko tisti, ki to želijo, tudi samo prehodijo.
• Trail bo v vsakem vremenu. Izjema so samo situacije, ko je lahko ogrožena varnost udeležencev (izjemno neurje …). V tem primeru o rezervni izvedbi proge ali celo odpovedi odloča organizator prireditve.
• Trasa bo dobro označena (trakovi, tablice, zastavice …). Na ključnih mestih bodo tudi redarji (prostovoljci), ki bodo pomagali pri usmerjanju tekačev. Vsi tekači se morajo držati označene predvidene poti. Kakršnokoli iskanje in uporaba bližnjic, ter tek izven poti se kaznujejo s takojšnjo diskvalifikacijo. 
• Trasa poteka večinoma v naravi po makadamskih poteh, po planinskih poteh, gozdnih vlakah, deloma tudi po brezpotjih. V zelo majhni meri trasa pelje po asfaltnih cestah predvsem na začetku in koncu v Dolenji vasi in Blatih ter vmes med vznožjem Velike gore in vasjo Zadolje.
• Tekači morajo na cestah z javnim prometom upoštevati cestno prometna pravila.
• Če so oznake izrazito pomanjkljive, ali jih ni, to sporočite na najbližjo kontrolno točko.
• Tekač lahko prostovoljno odstopi od tekme na kontrolnih točkah. Svoj odstop mora takoj sporočiti organizatorju (kontakt na štartni številki).
• Tekač mora traso premagovati sam. Oskrba in spremstvo spremljevalne ekipe je dovoljena zgolj na območjih okrepčevalnih postaj. Spremstvo in oskrba tekmovalca izven predpisanih območij sta prepovedana. 
• Tekači morajo ves čas tekme nositi startno številko na vidnem mestu.
• Za varnost tekačev na progah bodo skrbeli reditelji, kontrolorji in reševalna služba. Kadarkoli na progi lahko reševalno osebje, kontrolor ali reditelj, ki oceni, da tekač ni več sposoben varno nadaljevati tekme, tekača izloči iz tekme, zanj ustrezno poskrbi in po potrebi uredi prevoz do ciljnega prostora.
Če tekač ne upošteva odločitve reševalnega osebja, kontrolorja ali reditelja, je takoj izključen.
• Tekač mora poskrbeti za varovanje narave. Prepovedano je kakršno koli odmetavanje odpadkov ter uničevanje narave. Odpadke bo možno odložiti na vseh postojankah.

9. OBVEZNA OPREMA

• posoda za vodo (vodni meh, bidon), napolnjena naj zadostuje potrebam tekača med dvema okrepčevalnicama,
• osebna prva pomoč,
• mobilni telefon (prižgan in utišan, s polno baterijo in z vneseno št. organizatorja).

10. PRIPOROČENA OSEBNA OPREMA
• nahrbtnik ali pas,
• astro folija,
• zaščitna oblačila (anorak),
• zaščitna krema za sonce,
• energijska hrana,
• pohodne palice.

11. OKREPČILNICE IN KONTROLNE TOČKE
• Na celotni relaciji bodo okrepčevalne postaje, ki bodo različno založene glede na oddaljenost med seboj (Zadolje – 7,10 km in 21km Bele stene – 13,00 km).
• Na mestih ob poti so posamezni vodni izviri, ki omogočajo osvežitev z vodo in na katerih si lahko tekmovalci napolnijo posodo z vodo. Ta mesta bodo ustrezno označena (med zadrževalnikom Prigorica in začetkom vzpona proti vasi Zadolje – 4,50 km).
• Na okrepčevalnicah bodo na razpolago voda, sokovi, športni napitki, čokolada in sladko pecivo, sadje (banana, jabolka, pomaranča, limona), slano pecivo, sol ter sladkor.

12. NAGRADE
• Prvi trije tekači v moški kategoriji in prve tri tekačice v ženski kategoriji prejmejo pokale in praktične nagrade za prvo, drugo in tretje mesto.
• Denarnih nagrad se ne podeljuje.

13. ODGOVORNOST
Tekači se tekme udeležujejo na lastno odgovornost. Organizator ne prevzema odgovornosti za poškodbe, ali škodo nastalo na opremi. Z udeležbo na prireditvi se tekač strinja z vsemi pravili in posledicami, ki veljajo za prireditev.

S prijavo na tek/trail in s plačilom startnine tekač potrjuje, da pozna in se zaveda vseh pravil teka/traila ter se z njimi strinja in se obvezuje, da jih bo spoštoval, ter da na teku sodeluje na lastno odgovornost. S prijavo na tek/trail in plačilom startnine tekač potrjuje, da je zdrav in vsestransko pripravljen za tek. Teče se na lastno odgovornost in tekač izjavlja, da v primeru kakršne koli škode, ki bi jo utrpel v zvezi z udeležbo na tej prireditvi, ne bo tožil ali zahteval nadomestila od organizatorja. Tekač se strinja, da organizator lahko uporabi osebne podatke, ki jih je navedel za splošne administrativne objave povezane s sodelovanjem na tej prireditvi in obveščanjem o prireditvi. Tekač tudi soglaša z objavo fotografij, filmskih in video posnetkov, intervjujev ipd., v sredstvih javnega obveščanja in na spletnih straneh prireditve, ne, da bi za to potreboval tekačevo posebno dovoljenje. Organizator bo osebne podatke udeležencev uporabljal in shranjeval skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Kakršnokoli nespoštovanje pravil pomeni diskvalifikacijo udeleženca.

Pridržujemo si pravico do popravkov na trasi zaradi nujnih potreb oziroma višje sile. O vsaki morebitni spremembi bodo tekmovalci obveščeni na naši spletni strani oziroma družabnih omrežjih.

Čeprav so pravila teka/traila pisana v moški obliki, veljajo za vse spole.

Sponzorji:

 
  Inles
    riko
   YASKAWA
 
 
 
 
 
   
     ALKALOID  
 
 
  Nejc Adamič s.p.
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke