NOVO - Trail po Lončariji v sklopu tekov po Lončariji

30.05.2019

Ob polnoletnosti pripravljanja Teka po lončariji vam predstavljamo ultimativno premiero; Lončarija trail.

Okameneli svati so stene, ki se pnejo nad lončarijo dobrih tisoč metrov nad morjem in so – prosto po bajki - nastali, ko je togotna in prešvicana nevesta preklela žgoče sonce, to pa je celotno povorko spremenilo v kamen. Vam ne bo treba preklinjati sonca, saj večji del trase pelje v senci mogočnih bukev in smrek, a štrleče skale izpod vrha so zgolj iztočnica, saj boste tekli prav nad njih. Dolžina premierne izvedbe traila je 26 kilometrov, dvignili pa se boste za debelih 800 metrov nad startno- ciljni prostor, kar pomeni tudi, da je pot krožna in da se ponovita zgolj dva delčka poti.

Startamo 29.6.2019 ob 9. uri sredi Dolenje vasi tako kot za klasični Tek po lončariji, ki pa se ima zgoditi pozno popoldan. Dobro označena pot vas bo, kar se da hitro, zapeljala na makadam na vrh hriba Hrib (izvirno, mar ne?), zavili boste skozi mlad bukov gozd do zaselka Gaberje in naravnost proti Veliki gori, pred nosom pa boste ves čas imeli Okamenele svate, a do tam je še kar nekaj požirkov vode. Tekali boste mimo, za naše razmere, velikega jezu, lučaj naprej ob poti tečeta tudi dva studenca s pitno vodo za tiste bolj žejne, za bolj uporne tekače pa sledi prva okrepčevalnica po sedmem kilometru v vasi Zadolje, do nje pa vodi nekaj-kilometrski asfalt.

Po prvem okrepčilu se začne del poti ki punčke spremeni v ženske ter fantke v može; daljši makadamski vzpon, vmes se vrine še nekaj brezpotja pa spet vzpenjanje vse do Okamenelih svatov in okrepčevalnice #2, ki je ravno na pol poti . Ker sama trasa ne pelje čisto nad pečino, ampak kašnih 100 metrov stran, vam bodo dobro plačane delavke in delavci na okrepčevalnici #2, s prstom pokazali kje se pride do dih jemajočega razgleda.

Spoštovana tekačica/tekač, pred teboj bo samo še spust po pešpoti do naslednjega makadama, ki se bo še enkrat prašil za teboj do Zadolja na nov gel v okrepčevalnici #3 po 21km. Potem zaviješ proti Blatom skozi jaso med hriboma Bukovica in Velika gora. Šele zdaj se lahko ti smeješ Okamenelim svatom v brk in ne obratno. Iz Blat še enkrat skočiš na blagi hrib Hrib in že si na cilju sredi velikih, stoječih in zasluženih ovacij.


 

Sponzorji:

 
  Inles
    riko
   YASKAWA
 
 
 
 
 
   
     ALKALOID  
 
 
  Nejc Adamič s.p.
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke