Aktualne novice

 
 

19. Teki po Lončariji

05.07.2021

V soboto, 3.7.2021, so po enoletnem premoru potekali Teki po Lončariji. V prelepem vremenu sta na 2 ...


 

Praznik KS Dolenja vas in prvomajski turnir v nogometu

13.06.2021

V soboto, 12.6. je v idiličnem vremenu potekal pohod na Bele stene, v sodelovanju z KS Dolenja vas ...


 

PRAZNIK KS DOLENJA VAS - vabilo

10.06.2021
V soboto, 12.6.2021 bo potekal praznik KS Dolenja vas. V sklopu dogodka je ob 8.00 pred prostorom KS ...

Razpis - Lončarija trail, 26 km, 1050 nmv
1. KRAJ PRIREDITVE

Dolenja vas pri Ribnici

2. DATUM IN ČAS PRIREDITVE
2.7.2022 ob 9.00

3. PRIREDITELJ

Športno in turistično društvo Lončar

4. PRIJAVA

Prijavite se lahko na štartu teka med 7. in 8.30 uro ali v PREDPRIJAVI. Štartnina v predprijavah znaša 16 eur, na dan dogodka 20 eur..


5. TEKMOVALNE KATEGORIJE
Moški Ženske
absolutno absolutno
do 35 let  do 35 let
od 36 do 50 let od 36 do 50 let 
 nad 50 let  nad 50 let

6. PROGRAM

8:00

Odprtje prijavne službe za LONČARIJA TRAIL

8:45

Zaprtje prijavne službe za LONČARIJA TRAIL

9:00

Start 2. LONČARIJA TRAIL

12:00

KÜHNA NA STEŽAJ

13:00

Razglasitev zmagovalcev 2. LONČARIJA TRAILA

16:00

 

Zaprtje proge 2. LONČARIJA TRAIL in odprtje prijavne službe za 19. TEK PO LONČARIJI in otroška teka (300 m in 600 m) ter rekreativni tek (2 km)

16:30

Start mladih - 300 m

16:45

Start mladih - 600 m

17:00

Start mladih in rekreativcev - 2000 m

17:30

Razglasitev zmagovalcev pri mladih in rekreativcih

18:30

Start 19. TEKA PO LONČARIJI

19:30

Topel obrok

20:00

Razglasitev zmagovalcev 19. TEKA PO LONČARIJI

 

Prijetno druženje


7. OPIS
Ob polnoletnosti pripravljanja Teka po lončariji vam predstavljamo ultimativno premiero; Lončarija trail. Okameneli svati so stene, ki se pnejo nad lončarijo dobrih tisoč metrov nad morjem in so – prosto po bajki - nastali, ko je togotna in prešvicana nevesta preklela žgoče sonce, to pa je celotno povorko spremenilo v kamen. Vam ne bo treba preklinjati sonca, saj večji del trase pelje v senci mogočnih bukev in smrek, a štrleče skale izpod vrha so zgolj iztočnica, saj boste tekli prav nad njih. Dolžina premierne izvedbe traila je 26 kilometrov, dvignili pa se boste za debelih 800 metrov nad startno- ciljni prostor, kar pomeni tudi, da je pot krožna in da se ponovita zgolj dva delčka poti. Startamo 4.7.2020 ob 9. uri sredi Dolenje vasi tako kot za klasični Tek po lončariji, ki pa se ima zgoditi pozno popoldan. Dobro označena pot vas bo, kar se da hitro, zapeljala na makadam na vrh hriba Hrib (izvirno, mar ne?), zavili boste skozi mlad bukov gozd do zaselka Gaberje in naravnost proti Veliki gori, pred nosom pa boste ves čas imeli Okamenele svate, a do tam je še kar nekaj požirkov vode. Tekali boste mimo, za naše razmere, velikega jezu, lučaj naprej ob poti tečeta tudi dva studenca s pitno vodo za tiste bolj žejne, za bolj uporne tekače pa sledi prva okrepčevalnica po sedmem kilometru v vasi Zadolje, do nje pa vodi nekaj-kilometrski asfalt. Po prvem okrepčilu se začne del poti ki punčke spremeni v ženske ter fantke v može; daljši makadamski vzpon, vmes se vrine še nekaj brezpotja pa spet vzpenjanje vse do Okamenelih svatov in okrepčevalnice #2, ki je ravno na pol poti . Ker sama trasa ne pelje čisto nad pečino, ampak kašnih 100 metrov stran, vam bodo dobro plačane delavke in delavci na okrepčevalnici #2, s prstom pokazali kje se pride do dih jemajočega razgleda. Spoštovana tekačica/tekač, pred teboj bo samo še spust po pešpoti do naslednjega makadama, ki se bo še enkrat prašil za teboj do Zadolja na nov gel v okrepčevalnici #3 po 21km. Potem zaviješ proti Blatom skozi jaso med hriboma Bukovica in Velika gora. Šele zdaj se lahko ti smeješ Okamenelim svatom v brk in ne obratno. Iz Blat še enkrat skočiš na blagi hrib Hrib in že si na cilju sredi velikih, stoječih in zasluženih ovacij.Start v centru Dolenje vasi, teče se po asfaltu do obratov in nazaj.

8. PRAVILA TEKA/TRAILA
• Vsak udeleženec tekmuje izključno na lastno odgovornost, pri čemer se mora zavedati tveganja teka v naravi ter lastne fizične in psihične pripravljenosti, glede na zahtevnost in razdaljo. Proga je odprta 7h, kar pomeni, da jo lahko tisti, ki to želijo, tudi samo prehodijo.
• Trail bo v vsakem vremenu. Izjema so samo situacije, ko je lahko ogrožena varnost udeležencev (izjemno neurje …). V tem primeru o rezervni izvedbi proge ali celo odpovedi odloča organizator prireditve.
• Trasa bo dobro označena (trakovi, tablice, zastavice …). Na ključnih mestih bodo tudi redarji (prostovoljci), ki bodo pomagali pri usmerjanju tekačev. Vsi tekači se morajo držati označene predvidene poti. Kakršnokoli iskanje in uporaba bližnjic, ter tek izven poti se kaznujejo s takojšnjo diskvalifikacijo. 
• Trasa poteka večinoma v naravi po makadamskih poteh, po planinskih poteh, gozdnih vlakah, deloma tudi po brezpotjih. V zelo majhni meri trasa pelje po asfaltnih cestah predvsem na začetku in koncu v Dolenji vasi in Blatih ter vmes med vznožjem Velike gore in vasjo Zadolje.
• Tekači morajo na cestah z javnim prometom upoštevati cestno prometna pravila.
• Če so oznake izrazito pomanjkljive, ali jih ni, to sporočite na najbližjo kontrolno točko.
• Tekač lahko prostovoljno odstopi od tekme na kontrolnih točkah. Svoj odstop mora takoj sporočiti organizatorju (kontakt na štartni številki).
• Tekač mora traso premagovati sam. Oskrba in spremstvo spremljevalne ekipe je dovoljena zgolj na območjih okrepčevalnih postaj. Spremstvo in oskrba tekmovalca izven predpisanih območij sta prepovedana. 
• Tekači morajo ves čas tekme nositi startno številko na vidnem mestu.
• Za varnost tekačev na progah bodo skrbeli reditelji, kontrolorji in reševalna služba. Kadarkoli na progi lahko reševalno osebje, kontrolor ali reditelj, ki oceni, da tekač ni več sposoben varno nadaljevati tekme, tekača izloči iz tekme, zanj ustrezno poskrbi in po potrebi uredi prevoz do ciljnega prostora.
Če tekač ne upošteva odločitve reševalnega osebja, kontrolorja ali reditelja, je takoj izključen.
• Tekač mora poskrbeti za varovanje narave. Prepovedano je kakršno koli odmetavanje odpadkov ter uničevanje narave. Odpadke bo možno odložiti na vseh postojankah.

9. OBVEZNA OPREMA

• posoda za vodo (vodni meh, bidon), napolnjena naj zadostuje potrebam tekača med dvema okrepčevalnicama,
• osebna prva pomoč,
• mobilni telefon (prižgan in utišan, s polno baterijo in z vneseno št. organizatorja).

10. PRIPOROČENA OSEBNA OPREMA
• nahrbtnik ali pas,
• astro folija,
• zaščitna oblačila (anorak),
• zaščitna krema za sonce,
• energijska hrana,
• pohodne palice.

11. OKREPČILNICE IN KONTROLNE TOČKE
• Na celotni relaciji bodo okrepčevalne postaje, ki bodo različno založene glede na oddaljenost med seboj (Zadolje – 7,10 km in 21km Bele stene – 13,00 km).
• Na mestih ob poti so posamezni vodni izviri, ki omogočajo osvežitev z vodo in na katerih si lahko tekmovalci napolnijo posodo z vodo. Ta mesta bodo ustrezno označena (med zadrževalnikom Prigorica in začetkom vzpona proti vasi Zadolje – 4,50 km).
• Na okrepčevalnicah bodo na razpolago voda, sokovi, športni napitki, čokolada in sladko pecivo, sadje (banana, jabolka, pomaranča, limona), slano pecivo, sol ter sladkor.

12. NAGRADE
• Prvi trije tekači v moški kategoriji in prve tri tekačice v ženski kategoriji prejmejo medalje za prvo, drugo in tretje mesto.
• Denarnih nagrad se ne podeljuje.

13. ODGOVORNOST
Tekači se tekme udeležujejo na lastno odgovornost. Organizator ne prevzema odgovornosti za poškodbe, ali škodo nastalo na opremi. Z udeležbo na prireditvi se tekač strinja z vsemi pravili in posledicami, ki veljajo za prireditev.

S prijavo na tek/trail in s plačilom startnine tekač potrjuje, da pozna in se zaveda vseh pravil teka/traila ter se z njimi strinja in se obvezuje, da jih bo spoštoval, ter da na teku sodeluje na lastno odgovornost. S prijavo na tek/trail in plačilom startnine tekač potrjuje, da je zdrav in vsestransko pripravljen za tek. Teče se na lastno odgovornost in tekač izjavlja, da v primeru kakršne koli škode, ki bi jo utrpel v zvezi z udeležbo na tej prireditvi, ne bo tožil ali zahteval nadomestila od organizatorja. Tekač se strinja, da organizator lahko uporabi osebne podatke, ki jih je navedel za splošne administrativne objave povezane s sodelovanjem na tej prireditvi in obveščanjem o prireditvi. Tekač tudi soglaša z objavo fotografij, filmskih in video posnetkov, intervjujev ipd., v sredstvih javnega obveščanja in na spletnih straneh prireditve, ne, da bi za to potreboval tekačevo posebno dovoljenje. Organizator bo osebne podatke udeležencev uporabljal in shranjeval skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Kakršnokoli nespoštovanje pravil pomeni diskvalifikacijo udeleženca.

Pridržujemo si pravico do popravkov na trasi zaradi nujnih potreb oziroma višje sile. O vsaki morebitni spremembi bodo tekmovalci obveščeni na naši spletni strani oziroma družabnih omrežjih.

Čeprav so pravila teka/traila pisana v moški obliki, veljajo za vse spole.

Sponzorji:

vzajemna  
  Inles
    riko
   YASKAWA
 
 
 
 
 
   
       
 
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke